Rüyada Çilingir Görmek

-

Rüyada çilingir görmek, kişinin ağzının sıkılığına ve sır saklayacağına işaretle yorumlanır. Bir kimse rüyasında bir çilingir görse, bu onun sır saklayan, sırları gizleyen bir kimse olduğuna ve eğer bekar ise, nikahlanacağına ve ev­leneceğine işarettir şeklinde tabir edilir.

Bir kişinin, rüyada dükkanının, iş yerinin veya arabasının kapısına çilingirle kilit taktırdığını görmesi, bu rüyası, onun satılan mallarda veya bir malın, herhangi bir şeyin satılmasında vasıta (aracı) olacağına işaretle tabir olunur. Rüyada aracının ve dükkanının kapısına çi­lingirin kilit taktığını görmek, rüya sahibinin bir malın satılması için simsarlık etmesine işârettir.

Bazen de rüyada çilingir görmek, aracılığa, aracı olmaya işarettir. Bir kimse, rüyasında kapısına çilingirin kilit tak­tığını görse, bu onun aracı olarak birilerinin evlenmelerini sağlar şeklinde yorumlanır. Başka bir yoruma göre, rüya sahibi kendisi evlenir şeklinde tabir olunmuştur. Bekâr bir kimsenin rüyada çilingir tarafından kapısına kilit takıldığını görmesi, nikâhlanmasına ve yakında evleneceğine işârettir.

Bir kimsenin rüyada çilingir görmesi, aracı bir adama işâret eder.

Bazen rüyada çilingir görmek, sırları gizli tutmaya işârettir.

Bazen de çilingir görmek, çetin ve müşkil işleri kolaylaştırmaya işâret eder.